Wijziging inname matrassen

Wijziging inname matrassen

De inname- en verwerkingsregels voor matrassen zijn landelijk aangescherpt waardoor wij de huidige prijs voor het storten van matrassen niet  langer kunnen handhaven. Om die reden zullen wij per 01-07-2020 een tariefswijziging doorvoeren. Deze prijsverhoging heeft verschillende oorzaken. 

De belangrijkste oorzaak hiervoor is het brandgevaar die het opslaan van matrassen met zich meebrengt. De samenstelling van materialen in matrassen samen met het vermogen om grote hoeveelheden vocht op te nemen zorgen ervoor dat bij warmte er makkelijk broei ontstaat waardoor deze ogenschijnlijk uit het niets vlam kunnen vatten. Dit is de afgelopen jaren zo vaak voorgevallen dat verzekeraars en daarmee de afvalverwerkers de inname- en opslagregels hebben aangescherpt.

Daarnaast nemen matrassen veel ruimte in en zijn ze qua materiaal op weinig manieren voor hergebruik geschikt te maken, wat kostenverhogend werkt.

De diverse innamestations en verwerkers hebben op diverse manieren hun prijsverhoging doorgevoerd zowel op gewicht als per stuk. Wij hebben hier zorgvuldig naar gekeken en hebben gekozen voor de optie die in onze optiek het minste overlast bij u als klant gaat geven..

Wij zullen uw matras in blijven nemen onder het tarief van restafval/gemengde (Bouw- en Sloop)afval. Echter zullen wij daarnaast de volgende toeslagen rekenen als in deze stortingen ook matrassen gestort worden:

1-persoonsmatras en kleiner:                            €10,- per stuk, inclusief BTW
matrassen groter dan 1-persoons:                    €15,- per stuk, inclusief BTW

Hieronder vindt u een aantal artikelen over branden bij verschillende afvalverwerkers waar matrassen als (mede)oorzaak bij genoemd zijn:

https://www.ed.nl/best-meierijstad-en-son/brand-in-stapel-matrassen-bij-afvalverwerker-baetsen-in-son-en-breugel~a4826612/
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1791678659/stapel-matrassen-verbrand-bij-recyclebedrijf
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/veel-rook-door-brandende-matrassen-waalhaven/.

Terug naar overzicht
Bestel hier uw container Bestel hier uw grondstof Contact